Duurzaam

In een wereld waarin CO²-reductie en energieprijzenstijgingen aan de orde van de dag zijn, is duurzame energie een "hot topic".

Duurzame-energie is energie die wordt opgewekt uit bronnen waarbij weinig tot geen schadelijke milieu-effecten optreden tijdens het opwekken. Deze bronnen raken nooit op en zijn dus onuitputtelijk. Voorbeelden zijn: zon, water, wind, biomassa en aardwarmte Als installatietechnische oplossingen kun je denken aan zonnepanelen, warmteterugwin (WTW) en warmtepompinstallaties.

Zonnepanelen

Duurzame energie opwekken met de zon is schoon, rendabel en eenvoudig. De elektriciteit die u zelf opwekt hoeft u niet in te kopen en hoe meer de prijs in de toekomst stijgt, hoe groter uw voordeel. De panelen zijn onderhoudsvrij en hebben een levensduur van ruim 25 jaar. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, kosten en installatie.

Warmteterugwin

U wilt investeren in een goed systeem voor de verwarming en ventilatie in uw woning of bedrijfspand. Kies dan voor het warmte terugwin systeem, ook wel WTW installatie genoemd. Met dit systeem kunt u aanzienlijk kosten besparen. Vanwege een hoog rendement, 85%, verdient u uw investering in een warmte terugwin systeem snel weer terug.

De voordelen van een warmte terugwin systeem

  • Warmte terugwinnen
  • Prettige (warme) temperatuur
  • Goede ventilatie
  • Altijd frisse ruimtes

Warmtepompen

Warmtepompen worden gebruikt voor het verwarmen en koelen van ruimtes en het verwarmen van water. Een warmtepomp neemt bij lage temperatuur warmte op en kan die bij hoge temperatuur weer afgeven. Warmtepompen voor verwarming gebruiken meestal de bodem als warmtebron; boilers die worden aangedreven door een warmtepomp gebruiken doorgaans warmte uit de lucht. Warmtepompsystemen zijn duurzaam en de bron van warmte is bovendien onbeperkt en kosteloos beschikbaar: grond- en oppervlaktewater, buitenlucht en ventilatielucht.

Warmtepompen werken op elektriciteit of op gas. Maar de hoeveelheid benodigde energie is veel lager dan die van een gasgestookte HR-ketel.