Elektra

Installatie (licht en kracht)

Licht- en krachtinstallaties zijn de basis van elk kantoor, fabriek of woonhuis. Van aansluitingen voor de huishoudelijke apparaten tot complexe projecten voor de industrie, wij denken met u mee en ontwerpen aan de hand van uw wensen en eisen een veilige en functionele elektrotechnische installatie.

Verlichting

Verlichting is een belangrijke component bij het creëren van een prettige werk- of woonomgeving. Een installatie voor verlichting is opgebouwd uit nauwkeurig op elkaar afgestemde componenten zoals armaturen, lichtbronnen en apparatuur voor lichtregeling. Naast traditionele elektrotechniek, bieden wij een groot scale aan duurzame mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld LED verlichting. LED lampen zijn nog energiezuiniger dan spaarlampen en hebben maar liefst 50.000 branduren. LED lampen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren en passen in elke willekeurige lamp. Wij adviseren u graag en hebben daar vanzelfsprekend oog voor energieverbruik, lichtopbrengst, exploitatie en bedieningsgemak.

PV panelen (zonnepanelen)

Een PV-systeem is rechtstreeks aangesloten op het elektriciteitcircuit van een pand. Hoe werkt de produktie en het verbruik van zonne-energie? Levert het PV-systeem elektriciteit, dan wordt dit direkt gebruikt in het gebouw en wordt er geen elektriciteit gebruikt van het regulier elektriciteitsnet.

zo bespaart u dus op uw elektriciteitsverbuik.

Levert het systeem meer energie dan er in het gebouw wordt verbruikt, dan zal dit worden geleverd aan het reguliere elektriciteitsnet. Voor het aanleveren van stroom wordt u betaald door uw energieleverancier. Het systeem brengt in dit geval dus letterlijk geld op. Mocht het systeem tijdelijk minder opbrengen, bijvoorbeeld 's nachts, dan bent ut altijd verzekerd van elektriciteit doordat u dit van het reguliere net betrekt.

Noodverlichting

De noodverlichting in gebouwen, winkels of scholen is van groot belang voor de veiligheid van de aanwezige personen. Bij spanningsuitval en andere calamiteiten moet de noodverlichting daarom altijd optimaal functioneren. Noodverlichting is in veel situaties verplicht en er zijn diverse normen, wetten en regels waaraan dit moet voldoen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en/of advies.

Databekabeling

Ondernemingen zijn in toenemende mate afhankelijk van een foutloos werkende ICT infrastructuur die continu operationeel moet zijn. Voor installatie en implementatie van de daartoe benodigde databekabeling voor computers en telefonie bent u bij ons aan het juiste adres.

Beveiliging

U kunt door Installatiebedrijf Van Veen betrouwbare beveiligings- en alarminstallaties laten uitvoeren. Alarmsystemen kunnen naar behoefte bedraad of draadloos worden geïnstalleerd. U kunt denken aan:

  • Inbraakbeveiliging
  • Toegangscontrole
  • Brandbeveiliging
  • Advisering
  • Service en onderhoud